Πατάτες στο τηγάνι με κρεμμύδι, πιπέρι και βούτυρο


 

Υλικά 

6-8  πατάτες

2 κρεμμύδια ξερά (κόκκινα), κομμένα σε ροδέλες  ή ζαράκι))

Αλάτι, πιπέρι σπασμένο μαύρο,

100 γρ.  βούτυρο φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

 

Τρόπος εκτέλεσης

 Βράζουμε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Βάζουμε το βούτυρο με το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψουν ελαφρά και σωτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν σερβίρουμε τρίβουμε το μαύρο πιπέρι (μύλος) επάνω από τις πατάτες.

Previous Πατατοσαλάτα
Next Πατάτες Rosti με καπνιστό σολωμό και δροσερή σως γιαουρτιού

No Comment

Leave a reply