Η διατροφική αξία του μαύρου ρυζιού


Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Louisiana αποκαλύπτει ότι το μαύρο ρύζι περιέχει τα ευεργετικά για την υγεία αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, συστατικά παρόμοια με αυτά που βρίσκονται σε βατόμουρα και μούρα.

«Μια κουταλιά μαύρου ρυζιού περιέχει περισσότερα ευεργετικά για την υγεία αντιοξειδωτικά από ό, τι περιέχονται σε μια κουταλιά βατόμουρα, αλλά με λιγότερη ζάχαρη και περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε», δήλωσε ειδικός, από το πανεπιστήμιο της Louisiana. «Αν, λοιπόν, τα μούρα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της υγείας, γιατί να μη χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο και το μαύρο ρύζι;».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο στα αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.

Το πιο ευρέως παραγόμενο παγκοσμίως ρύζι είναι το καστανό. Όταν το ρύζι αλέθεται, αφαιρείται ο πράσινος φλοιός από κάθε κόκκο μέχρι να γίνει καφέ. Το άσπρο ρύζι παράγεται όταν το ρύζι είναι αλεσμένο περισσότερο από ό, τι γίνεται με το καφέ ρύζι.

Στην Ασία το μαύρο ρύζι χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση τροφίμων, ζυμαρικών, σούσι και πουτίγκας.

 

ΠΗΓΗ: nutrtimed.gr

Previous Στα σούπερ μάρκετ το βρεφικό γάλα
Next Κέικ βανίλιας – σοκολάτας

No Comment

Leave a reply