Υλικά
4-6 ψωμάκια για burger
600 gr κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγο νερό ( 40 ml προαιρετικά)_
για την σάλτσα
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. κονιακ
1 αγγουρακι τουρσι τριμμενο
Mπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να φτιάξετε το δικό σας ιδανικό burger.
Π.χ. φύλλα από μαρούλι, ψημένες φετες bacon, φέτες τομάτας, κρεμμύδι ξερό σε φέτες, φέτες από κίτρινο τυρί, φέτες από ζαμπόν, worcestershire sauce.
και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
Φτιάξτε την κρύα σως ανακατεύοντας τα υλικά μαζί.
Ζυμώστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα σε grill ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Ζεστάνετε τα ψωμάκια για 2 λεπτά σε φούρνο που καίει .
Ανοίξτε τα σε ένα πιάτο . στο ένα προσθέστε την σως , ένα μαρουλόφυλλο και ένα ψημένο μπιφτέκι .
Στο άλλο κομμάτι από το ψωμάκι προσθέστε σως μαρούλι τομάτα και ότι άλλο υλικά θέλετε ..κλείστε τα ψωμάκια και απολαύστε…
Συνοδέψτε τα burgers με extra σως και τηγανητές πατάτες.
Σημ. – τα κλασσικά αμερικάνικα burgers δεν περιέχουν πολλά υλικά καθώς επίσης και φρυγανιά. Όλη η γεύση έρχεται από την παρουσία όλων των άλλων υλικών που συνοδεύουν το μπιφτέκι στο burger.
No Comment