Αmerican Burger


Υλικά 

 

4-6 ψωμάκια για burger

600 gr κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι τριμμένο

λίγο νερό ( 40 ml προαιρετικά)_

για την σάλτσα

4 κουτ. σούπας  μαγιονέζα

4 κουτ. σούπας κέτσαπ

2 κουτ. κονιακ

1 αγγουρακι τουρσι τριμμενο

 

Mπορείτε να προσθέσετε  διάφορα υλικά για να  φτιάξετε το δικό σας ιδανικό burger.

Π.χ.  φύλλα από μαρούλι, ψημένες  φετες bacon, φέτες τομάτας, κρεμμύδι ξερό σε φέτες, φέτες από κίτρινο τυρί, φέτες από ζαμπόν, worcestershire  sauce

 και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει

 

Εκτέλεση

 Φτιάξτε την κρύα σως ανακατεύοντας τα υλικά μαζί.

Ζυμώστε  τα μπιφτέκια και ψήστε τα σε grill  ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Ζεστάνετε τα ψωμάκια για 2 λεπτά σε φούρνο που καίει .

Ανοίξτε τα σε ένα πιάτο . στο ένα προσθέστε  την σως , ένα μαρουλόφυλλο και ένα ψημένο μπιφτέκι .

Στο άλλο κομμάτι από το ψωμάκι προσθέστε σως  μαρούλι τομάτα και ότι άλλο υλικά θέλετε ..κλείστε τα ψωμάκια και απολαύστε…

Συνοδέψτε τα burgers με extra σως και τηγανητές πατάτες.

 

Σημ. – τα κλασσικά αμερικάνικα burgers  δεν περιέχουν πολλά υλικά καθώς επίσης και φρυγανιά. Όλη η γεύση έρχεται από την παρουσία όλων των άλλων υλικών που συνοδεύουν το μπιφτέκι στο burger.

 

 

 

Previous Τι να φάτε μετά το hangover
Next Αρακάς λαδερός

No Comment

Leave a reply