Αρνί τυλιγμένο με στάκα


 

 

Υλικά

 

Για το φύλλο

 
½ κιλό αλεύρι σκληρό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Χυμός από 1 λεμόνι
150 γρ. κρύο νερό
400 γρ. βούτυρο ανάλατο κρύο

Για την γέμιση

1 κιλό αρνάκι  (μπούτι χωρίς κόκκαλα)
100 γρ. ελαιόλαδο
750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. στάκα

2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι μαύρο
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1  αυγό χτυπημένο για το άλλειμα του φύλλου

 


Εκτέλεση

 Για να φτιάξετε τη ζυμη για το φυλλο βαζετε το αλευρι μεσα  σε ενα μπολ και κανετε μια λακκουβα στη μεση. Ριχνετε εκει το αλατι, το χυμό λεμονιού και το νερο. Ανακατευετε και ζυμωνετε καλα μεχρι να γινει μια ζυμη λεια.

 

Σκεπαζετε τη ζυμη και την αφηνετε για 30 λεπτα στο ψυγειο. Ανοιγετε ενα μετριο φυλλο, σε αλευρωμενη επιφανεια. Κοβετε το βουτυρο σε λεπτες φετες και καλυπτετε το μισο του φυλλου με το βουτυρο.

Το πασπαλιζετε με λιγο αλευρι και διπλωνετε το αλλο μισο του φυλλου απο πανω.

Αλευρωνετε και ανοιγετε το φυλλο ξανα, σε μια αλευρωμενη επιφανεια. Τριπλωνετε το φυλλο, το αλευρωνετε ελαφρα και το ανοιγετε ξανα.

Κανετε αυτην την εργασια τεσσερις φορες και βαζετε το φυλλο μετα απο καθε φορα στο ψυγειο για να κρυωσει.

Κοβετε το κρεας σε φετες (οχι πολυ λεπτες) και τις σοταρετε σε μεγαλο τηγανι ωσπου να ροδοκοκκινισουν. Αλατοπιπερωνετε. Αναμιγνύετε τα υπολοιπα υλικα της γεμισης καλα και ριχνετε το κρεας μεσα. Βγαζετε το φυλλο απο το ψυγειο, το ανοιγετε σε μετριο παχος και το κοβετε σε τετραγωνα κομματια.

Βαζετε στο κεντρο του καθε κομματιου, μια μεριδα κρέας καλα βουτηγμένη στη γεμιση. Τυλιγετε το φυλλο προσεκτικα απο τα πλαγια για να μη χυθει το μειγμα.

Αλειφετε καθε μεριδα με αυγο και τις τοποθετειτε, με το κλεισιμο προς τα κατω, σε ενα μεγαλο λαδωμενο ταψι.

Τις ψηνετε σε φουρνο προθερμασμενο στους 220° C, μεχρι να ροδοκοκκινισουν.

 

Previous Αρνάκι με λεμονάτη σάλτσα και δενδρολίβανο
Next Αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα

No Comment

Leave a reply