Αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα


 


Υλικά 
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα, μαζί με τους σπόρους της
2 κουτ. της σούπας ξίδι με εστραγκόν
1 κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, και καθαρισμένο από ορατό λίπος
30 γρ. γαλέτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, τα δύο είδη μουστάρδας και το ξίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αλείφουμε το μπούτι με το μίγμα αυτό καλύπτοντας προσεκτικά, για να μην αφήσουμε κενά.
Δένουμε καλά το μπούτι με γερό σπάγκο, για να μη χάσει το σχήμα του. Tο βάζουμε σε σχάρα, κάτω από την οποία τοποθετούμε λαμαρίνα φούρνου, για να μαζέψει τα υγρά, και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε καλά την επιφάνεια του αρνιού με τα ψίχουλα, πιέζοντάς τα με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μας, και ξαναβάζουμε τη σχάρα στο φούρνο. Ψήνουμε για  80-90 ακόμη λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Σερβίρουμε με ποικιλία λαχανικών, τα οποία ψήνουμε στο γκριλ.

 

Previous Αρνί τυλιγμένο με στάκα
Next Αρνίσιο μπούτι με πικάντικη κρούστα

No Comment

Leave a reply