Xωριάτικη “καρατζοβίτικη” τυρόπιτα (με γλυκάνισο και μάραθο)


 

Yλικά:

 

1 πακέτο ζύμη κουρού

500 γρ. φέτα τριμμένη

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού  μάραθος τριμμένος

½  κουτ. γλυκού γλυκάνισος αλεσμένος

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο ελαιόλαδο

Βούτυρο λιωμένο

Λίγο σουσάμι

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ .

Kόβουμε τα φύλλα της ζύμης στα 2 ή στα 4 κομμάτια και γεμίζουμε με ένα κουτάλι στο κέντρο.

Τυλίγουμε αντικρυστά και τοποθετούμε τα πιτάκια σε ατομικά ταψάκια ή σε ένα μεγάλο ταψί, που προηγουμένως το έχουμε αλείψει με το μαγειρικό λίπος.

Αλέιφουμε με λίγο λάδι την εξωτερική επιφάνεια των φυλλων και ψήνουμε στους 170º C  για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε προαιρετικα με μέλι πάνω στην πίτα  μας

Previous «Σύμμαχος» και στο αδυνάτισμα οι φυτικές ίνες
Next Πώς θα εξασφαλίσουμε μακροζωία;

No Comment

Leave a reply