Nτολμαδάκια “γιαλαντζή”


Υλικά για 4-6 άτομα

1/2 κιλό αμπελόφυλλα

450 – 500 γρ. ρύζι (καρολίνα)

4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Από ½ ματσάκι άνιθο, μαιδανό, δυόσμο

Χυμός από 2 λεμόνια

Αλάτι , πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

1 λίτρο  νερό

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

 

Σε ένα τηγάνι με λάδι που καίει σωτάρουμε για λίγο τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ρύζι . αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό (250 ml), βράζοντας  για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά , ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μίγμα.

Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα  σε έναν πάγκο .(αν δεν είναι αρκετά μαλακά, τα ζεματίζουμε για λίγο σε βραστό νερό)

Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα ντολμαδάκια “τυλίγοντας” την γέμιση μέσα.

Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα  σφιχτά (κολλητά το ένα με το άλλο) και με  το υπόλοιπο νερό βράζουμε τα ντολμαδάκια για 40-50 λεπτά, τοποθετώντας πανω από αυτά ένα πιάτο για να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο.

Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με δροσερό γιαούρτι.

 

Χρόνος προετοιμασίας  20 λεπτά

Χρόνος βρασμού 40-50 λεπτά

 

 Aπό τον chef Τάσο Ανδρεάδη

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε παρακαλώ κάντε το share ευχαριστώ πολύ.

 

Previous Linguini με αντζούγια και λιαστές τομάτες
Next Μελιτζάνες “Iμάμ Μπαϊλντί”

No Comment

Leave a reply