Mοσχαράκι ψητό με δαμάσκηνα και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού


 

Υλικά

1 – 1,5 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο

½ λίτρο γλυκό κόκκινο κρασί

20-25  δαμάσκηνα

Λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο , ζάχαρη

Λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σωτάρουμε το κομμάτι κρέατος και από τις δυο πλευρές  αλατοπιπερώνοντας καλά.

Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί , προσθέτουμε  τα δαμάσκηνα, το κόκκινο κρασί και λίγο νερό , το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1  ώρα στους 180 βαθμούς . Λίγο πριν ψηθεί τελείως το κρέας στραγγίζουμε όλα τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και περνάμε αυτό το μίγμα από ένα multi.(κρατάμε μόνο λίγα δαμάσκηνα για το σερβίρισμα)

Περιχύνουμε το κρέας με την περασμένη σάλτσα και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 -15 λεπτά για να δέσει και να μελώσει ελαφρά η σάλτσα. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και προαιρετικά συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε το  ψητό κομμένο σε κομμάτια και περιχύνουμε την σάλτσα από επάνω.

 

Previous Σαλάτα με προσούτο, φιλέτα πορτοκαλιού και κατσικίσιο τυρί με ηλιόσπορο
Next Κοτόπουλο νανάκι με άγριο ρύζι, φυρίκια και macademia

No Comment

Leave a reply