Linguini με αντζούγια και λιαστές τομάτες


 

Υλικά 

 

500 γρ.  ζυμαρικά linguini βρασμένα

100 γρ. λιαστές τομάτες

5-6 φιλετάκια αντζούγιας

2 κουτ. σούπας μαιδανός

3 καρότα ψιλοκομμένα, βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

50 γρ.  λευκό  κρασί

Ελαιόλαδο

200 γρ. νερό

Φρεσκοσπασμένο πιπέρι

 

 Εκτέλεση

 

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε  τις λιαστές, τα φιλετάκια αντσούγιας , τον μαιδανό, την παρμεζάνα  και λίγο νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε για λίγο το σκόρδο, τα καρότα και το φρέσκο κρεμμυδάκι .

Σβήνουμε με το λευκό κρασί , προσθέτουμε το μίγμα αντσούγιας – λιαστής  και ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας την σάλτσα .

Προσθέτουμε τα linguini , μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με το φρεσκοσπασμένο πιπέρι.

 

 

Previous Προφιτερόλ
Next Nτολμαδάκια “γιαλαντζή”

No Comment

Leave a reply