Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά linguini βρασμένα
100 γρ. λιαστές τομάτες
5-6 φιλετάκια αντζούγιας
2 κουτ. σούπας μαιδανός
3 καρότα ψιλοκομμένα, βρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
50 γρ. λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Φρεσκοσπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις λιαστές, τα φιλετάκια αντσούγιας , τον μαιδανό, την παρμεζάνα και λίγο νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε για λίγο το σκόρδο, τα καρότα και το φρέσκο κρεμμυδάκι .
Σβήνουμε με το λευκό κρασί , προσθέτουμε το μίγμα αντσούγιας – λιαστής και ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας την σάλτσα .
Προσθέτουμε τα linguini , μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με το φρεσκοσπασμένο πιπέρι.
No Comment