Μπουγάτσα με φύλλο κρούστας


 

Υλικά:

 

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

150 γρ.  βούτυρο λιωμένο (γάλακτος)

1½ lt  γάλα

250 γρ.  σιμιγδάλι ψιλό

220 γρ.  ζάχαρη ψιλή

1 βανίλια

ξύσμα  από μισό λεμονιού

1 αυγό χτυπημένο

άχνη ζάχαρη και κανέλα

 

Εκτέλεση

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.  Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς.

Προσθέτουμε την βανίλια, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας καλά.

 

Στρώσιμο μπουγάτσας

Διαλέγουμε ένα σχετικά μεγάλο και ρηχό ταψί για την μπουγάτσα.

Βουτυρώνουμε καλά την βάση από το ταψί και στρώνουμε τα 6 -7 φύλα ομοιόμορφα σε αυτό.(ανάμεσα από κάθε φύλλο αλείφουμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος).

Απλώνουμε την κρύα  κρέμα που έχουμε φτιάξει και την απλώνουμε ομοιόμορφα στα φύλλα με μία σπάτουλα.

Τυλίγουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την διαδικασία με το λιωμένο βούτυρο και το πινέλο.

Τέλος αλείφουμε και  το τελευταίο φύλλο με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε την μπουγάτσα σε δυνατό φούρνο(190-200º C)  για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Αφού η μπουγάτσα ψηθεί και κρυώσει λίγο κόβουμε σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Previous Τραχανοτυρόπιτα
Next Δεκέμβριος 2011

No Comment

Leave a reply