Μετσοβίτικη Χορτόπιτα


 

Υλικά:

 

1 πακέτο ζύμη χωριάτικη έτοιμη

500-700 γρ  κιλο (σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, βλήτα)

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

300 γρ φέτα τριμμένη

100 γρ τραχανάς βρασμένος και στραγγισμένος

1 αυγό χτυπημένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο

λίγο ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαιδανός ψιλοκομμένος

½ ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος

λίγο βούτυρο λιωμένο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα χόρτα τα κόβουμε σε ζαράκια και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ.

Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το αυγό, λίγο ελαιόλαδο, την τριμμένη φέτα, τον τραχανά, τον μαιδανό και τον άνιθο. Ανακατεύουμε με προσόχή όλα τα υλικά.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την βάση ενός ταψιού και στρώνουμε τα φύλλα ένα ένα αλείφοντας με λίγο ελαιόλαδο με πινέλο ενδιάμεσα.

Στα μισά τοποθετούμε την γέμιση από επάνω, ομοιόμορφα και τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

Λάδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και ρίχνουμε λίγο γάλα κουνώντας το ταψί για να πάει παντού.

 

Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170º C  μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Previous Κρεατόπιτα
Next Μακεδονική πρασόπιτα (φύλλο σφολιάτας)

No Comment

Leave a reply