Μακεδονική πρασόπιτα (φύλλο σφολιάτας)


 

Υλικά:

 

1 πακέτο φύλλα σφολιάτας

700 γρ.   πράσα ψιλοκομμένα (ροδέλες)

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200-300 γρ φέτα τριμμένη

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι μαύρο

μαιδανός  και άνηθος  ψιλοκομμένος

Φρ. δυόσμος

1 αυγό

 

Τρόπος εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε εκεί τα ξερά κρεμμύδια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε το αυγό, την τριμμένη φέτα, τα υπόλοιπα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Αλείφουμε την βάση  ενός ταψιού με λίγο βούτυρο λιωμένο και προσθέτουμε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας. Προσθέτουμε την γέμιση και ‘καπακώνουμε’ με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε (με ένα πινέλο)  το υπόλοιπο βούτυρο και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την πίτα ελαφρά.

Ψήνουμε στους 170º C  για 30 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει το επάνω φύλλο.

Αφού ψηθεί χαράσσουμε μέχρι κάτω τα κομμάτια αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

Previous Μετσοβίτικη Χορτόπιτα
Next Τραχανοτυρόπιτα

No Comment

Leave a reply