Κεφτεδάκια τηγανητά με φρέσκια τομάτα και ελιές


 

Yλικά 

 

Για τους κεφτέδες

1 κιλό  ανάμικτος κιμάς

( μοσχάρι- χοιρινό)

3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκόρδα ψιλοκομμένα

40 γρ. γάλα εβαπορέ

2 αυγά

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαιδανό

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

λίγο ελαιόλαδο

80 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

Για την σάλτσα

4-5 φρέσκες τομάτες τριμμένες

10 ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι , πιπέρι, ρίγανη

λίγη ζάχαρη

λίγο ελαιόλαδο

ελάχιστο νερό

λίγος φρεσκοκομμένος  μαιδανός

 

 

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά, στο σχήμα της αρεσκείας μας.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Για την σάλτσα

Σε άλλο τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο  το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις ελιές. Προσθέτουμε τις τομάτες , αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά..

Σερβίρουμε τους κεφτέδες  στο πιάτο περιχύνοντας την σάλτσα από πάνω μαζί με φρεσκοκομμένο μαιδανό.

Previous Συναγρίδα με ημίχονδρο αλάτι και λουίζα
Next Τα βότανα που ρίχνουν την πίεση

No Comment

Leave a reply