Ψαρονέφρι με φιστίκι Αιγίνης και πουρέ με μέλι και σκόρδο


Υλικά 

1 κιλό καθαρισμένο ψαρονέφρι, το κάθε τεμάχιο  κομμένο στα 3ή 4 κομμάτια

250 – 300 γρ φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο στο multi

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 ασπράδια από αυγό χτυπημένα

50 γρ.  βούτυρο αγελάδος

Λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο

Για τον πουρέ

5-6 πατάτες

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κεφάλι σκόρδου ολόκληρο

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

 

Εκτέλεση

“Xτυπήστε”  με ένα βαρύ αντικείμενο (αν έχετε μπάτη) τα  χοιρινά φιλετάκια. Αλατοπιπερώστε τα και σωτάρετέ τα για λίγο σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο που καίει.

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Σε μία μπασίνα  ανακατέψτε την μουστάρδα το μέλι και τα αυγά . Περάστε τα φιλετάκια από εκεί και κατόπιν περάστε τα από το τριμμένο σπασμένο φιστίκι.

Αφού τα περάσετε όλα από το φιστίκι Αιγίνης απλώστε  τα σε ένα μεγάλο ταψί καλυμένο με κόλλα ψησίματος. Βάλτε τα σε φούρνο που καίει στους 170 β. κελσίου για 5-10 λεπτά. (προσοχή γιατί το φιστίκι Αιγίνης μαυρίζει εύκολα)

Βράστε τις πατάτες καλά, καθαρίστε τες με ένα μαχαίρι και λιώστε τες με ένα πηρούνι ή περνώντας τες από μηχανή του πουρέ.

Αν μπορείτε ψήστε το κεφάλι σκόρδου σε δυνατό φούρνο, κόψτε το στην μέση και πιέστε να βγεί η λιωμένη σάρκα. Ανακατέψτε τον πουρέ πατάτας, την πάστα σκόρδου, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρετε τον πουρέ με τα παναρισμένα φιλετάκια ολόκληρα (μην τα κόψετε γιατί θα σπάσει η τραγανή κρούστα τους)

 

Previous Καπνιστή πάπια με γλυκοπατάτες και σάλτσα εσπεριδοειδών
Next Κoτόπουλο “a la king” με άνιθο και άγριο ρύζι

No Comment

Leave a reply