Καπνιστή πάπια με γλυκοπατάτες και σάλτσα εσπεριδοειδών


Υλικά 

10-15 φέτες καπνιστής πάπιας

4-5 μεγάλες γλυκοπατάτες

Αλάτι, πιπέρι λευκό, σουσάμι άσπρο

Λίγο σησαμέλαιο

 

Για την σάλτσα εσπεριδοειδών

Χυμός από 3 πορτοκάλια

Χυμός από 1 γκρεηπ φρουτ

Χυμός από 3 μανταρίνια

1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι

1 κουτ. μαύρη ζάχαρη

Λίγο αλάτι

1 βανίλια

1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες στο σχήμα της αρεσκείας σας.

Aλατοπιπερώστε,  προσθέστε λίγο σησάμι από επάνω και περιχύστε τες ελαφρά με το σησαμέλαιο. Βάλτε τις σε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος κάτω και ψήστε τες για 30 λεπτά περίπου σε φούρνο που καίει στους 180 β κελσίου.

Βάλτε  τον χυμό από τα εσπεριδοειδή σε ένα τηγάνι και βράστε για 2-3 λεπτά μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητά του.

Προσθέστε το ξύδι, την μαύρη ζάχαρη, την βανίλια , το βούτυρο και ελάχιστο αλάτι και σιγοβράστε την σάλτσα.

Μετά από 5 λεπτά αραιώστε το κορν φλάουερ σε λίγο νερό, προσθέστε το στην σάλτσα που βράζει ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

(βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει στο επιθημητό  σημείο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρουμε τις φέτες καπνιστής πάπιας με την σάλτσα εσπεριδοειδών από επάνω και για γαρνιτούρα τις γλυκοπατάτες με το σουσάμι.

Previous Τάρτα με αχλάδι, πικρή σοκολάτα και σάλτσα με φρούτα του δάσους
Next Ψαρονέφρι με φιστίκι Αιγίνης και πουρέ με μέλι και σκόρδο

No Comment

Leave a reply