Τάρτα με αχλάδι, πικρή σοκολάτα και σάλτσα με φρούτα του δάσους


Υλικά για   6 άτομα

3  μεγάλα αχλάδια

Χυμός από 2  λεμόνια

100 γρ. σοκολάτα  bitter, σπασμένη σε 6 κομμάτια

50-70 γρ.  μαύρη ζάχαρη

2 φύλλα σφολιάτας

1 φλυτζ. τσαγιού κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα (μύρτιλα, βατόμουρα)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή

Λίγο ηλιέλαιο

 

Τρόπος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα 2 καθαρίζοντας τα σπόρια δημιουργούμε εκεί με ένα μαχαίρι μια «φωλιά». Σε κάθε  φωλιά τοποθετούμε ένα κομμάτι σοκολάτας.

Αναποδογυρίζουμε το κάθε αχλάδι μαζί με την σοκολάτα επάνω από την σφολιάτα και με ένα μαχαίρι κόβουμε  την ζύμη περιμετρικά του κάθε αχλαδιού στο σχήμα του. Με μια σπάτουλα τοποθετούμε τα αχλάδια σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο χυμό λεμονιού τα πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 170 β. κελσίου για 25 λεπτά περίπου.

Για την σάλτσα  μαγειρεύουμε τα κατεψυγμένα φρούτα μαζί με την ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι μεχρι να δέσουν.

Σερβίρουμε το κάθε αχλάδι με σάλτσα ξεχωριστά. Όσο τα αχλάδια είναι ζεστά η σοκολάτα μέσα σε αυτά θα είναι λιωμένη και θα χύνεται όταν την κόβουμε.

 

Χρόνος προετοιμασίας – 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος – 40 λεπτά   

 

Previous Ψωμί(άρτος)
Next Καπνιστή πάπια με γλυκοπατάτες και σάλτσα εσπεριδοειδών

No Comment

Leave a reply