Σαλιγκάρια γεμιστά με βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά


 

Υλικά:

20 -25 σαλιγκάρια

Αλεύρι

½ λίτρο ζωμός βοδινού

60-80 γρ. βούτυρο

2 σκόρδα λιωμένα

2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα μυρωδικά

(άνιθος, μαιδανός, θυμάρι)

Γαρνιτούρα:

Kριθαράκι 150 γρ.

4-5 φέτες  ψιλοκομμένο μπέικον

2 καρότα, τριμμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 τομάτες κομμένες σε κύβους  (μόνο η φλούδα)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια εξωτερικά και τα αφήνουμε  σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος με αρκετό αλεύρι για 1  μέρα (τρώγοντας το αλεύρι καθαρίζουν).

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα μυρωδικά.

Αφήστε για λίγο την γέμιση στο ψυγείο.

Τα  ζεματάμε σε ζωμό που βράζει  για 4-5 λεπτά.

Αφαιρούμε την σάρκα και ξεπλένουμε καλά το κάθε κέλυφος ξεχωριστά.

 

Γέμισμα

Τοποθετούμε λίγη από την γέμιση βουτύρου σε κάθε κέλυφος.

Κατόπιν τοποθετούμε ένα βρασμένο σαλιγκάρι και συμπληρώνουμε με λίγη από την γέμιση βουτύρου..

Ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο στους 170º C λίγο πριν σερβίρουμε.

Για την γαρνιτούρα βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε.

Κατόπιν το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

(τις πιπεριές είναι καλό να τις σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.)

τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και διορθώνουμε το αλατοπίπερο .

σερβίρετέ τα με  οδοντογλυφίδες και το κριθαράκι ζεστό ή κρύο.

 

 

Previous Φιλετάκια σολωμού με δροσερό λαδολέμονο και λαχανικά εποχής
Next Συναγρίδα με ημίχονδρο αλάτι και λουίζα

No Comment

Leave a reply