Ξιφίας “Α la Siciliana”


Υλικά 

 

4 φιλέτα ξιφία

1 μεγάλη τομάτα( η φλούδα κομμένη σε κύβους και η σάρκα περασμένη από ρεντέ)

15-20  ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

2 κουτ. Σούπας κάπαρη (καλά στραγγισμένη και ψιλοκομμένη)

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

100 γρ. πληγούρι, βρασμένο και στραγγισμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο, ζάχαρη, ρίγανη

λίγο παρθένο ελαιόλαδο

(προαιρετικά λίγος μαιδανός ή φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα)

 

 Εκτέλεση

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα ξιφία αλατοπιπερώνοντας καλά.

Αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, τις ελιές,

την κάπαρη, την φλούδα τομάτας και  την πιπεριά αλατοπιπερώνοντας ελαφρά.

Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη  και την ρίγανη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τέλος προσθέτουμε το  βρασμένο πληγούρι και  ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ξιφία  κάτω και τα υπόλοιπα υλικά  από επάνω.

 

Previous Σαλάτα με καπνιστό σολωμό, ρόκα και κόκκινο χαβιάρι
Next Μύδια αχνιστά με ούζο και δενδρολίβανο

No Comment

Leave a reply