Μελιτζάνες “Iμάμ Μπαϊλντί”


Υλικά για 4-6 άτομα

 

8-10 μελιτζάνες φλάσκες

7-8 κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδα

5-6 τομάτες περασμένες από ρεντέ

¼ ματσάκι μαιδανός ψιλοκομμένος

αρκετό ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

λιγη φρυγανιά τριμμένη

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση , τις χαράσσουμε παράλληλα από την πλευρά της σάρκας και τις αφήνουμε για 1 ώρα σε σκεύος με κρύο νερό για να ξεπικρίσουν.

Τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι  και τις αφήνουμε να στραγγίσουν .

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι που καίει ετοιμάζουμε την σύβραση.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά (μέχρι να μαλακώσουν) προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, την τομάτα και λίγο νερό  και  μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τον μαιδανό και αποσύρουμε από την φωτιά..

Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι και νερό.

Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγη φρυγανιά επάνω στην κάθε μια ξεχωριστά. .

Προσθέτουμε λίγη από την γέμιση σε κάθε μελιτζάνα με ένα κουτάλι.

Από επάνω ξαναρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 180º C για 20-30 λεπτά.

 

Χρόνος προετοιμασίας  20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος  20-30 λεπτά

 

Aπό τον chef Τάσο Ανδρεάδη

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε παρακαλώ κάντε το share ευχαριστώ πολύ.

 

Previous Nτολμαδάκια “γιαλαντζή”
Next “Τραχανάτι”

No Comment

Leave a reply