Κοτόπουλο νανάκι με άγριο ρύζι, φυρίκια και macademia


 

Yλικά 

1 κοτόπουλο νανάκι, κομμένο στα 2

2 φιρίκια σχετικά μικρά, κομμένα στα 4

7-8  macademia

100 γρ. ρύζι τ. Αμερικής

50 γρ. μαύρο ρύζι (άγριο)

Καρποί από  ένα ρόδι

λίγο βούτυρο

Λίγο  αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο  κάρυ, κόκκινο  γλυκό πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμε το κοτόπουλο (κάρυ, πάπρικα) και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο που καίει.

Το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Σε  ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε σε νερό που βράζει τα δύο ρύζια. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι, ελαιόλαδο καθώς και τους καρπούς από το ρόδι ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.

Σερβίρουμε το ρύζι στο πιάτο, τα ψημένα νανάκια, με τα φιρίκια  στο πλάι και τέλος σπάμε τα macademia επάνω από το πιάτο.

Τιp – από τα υγρά που περισσεύουν μετά το ψήσιμο του κοτόπουλο μπορούμε να φτιάξουμε μια νόστιμη σάλτσα προσθέτοντας λίγο λεμόνι και μουστάρτδα και περιχύνοντας με αυτή την sauce το πιάτο.

 

Previous Mοσχαράκι ψητό με δαμάσκηνα και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού
Next Οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού

No Comment

Leave a reply