Καλαμάρι γεμιστό με φρέσκια τομάτα, μυρωδικά και φέτα


Υλικά 

4-6  καλαμάρια μεγάλα

2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

τα πλοκάμια από τα καλαμάρια (ψιλοκομμένα)

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

200-250 γρ  φέτα τριμμένη (όχι αλμυρή)

2 τομάτες (περασμένες από ρεντέ)

Αρκετό άνιθο,  μαιδανό και δυόσμο (ψιλοκομμένο)

Αλάτι, πιπέρι μαύρο, ζάχαρη

Λίγο ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια , τα ξεπλένουμε και ξεχωρίζουμε το κυρίως σώμα από τα πλοκάμια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλοκάμια και  τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και  την ζάχαρη  και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε τέλος την φέτα,  τα μυρωδικά και αποσύρουμε την γέμιση από την φωτιά , αφήνοντας την να κρυώσει.

Με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε τα καλαμάρια προσέχοντας να μην τα παραγεμίσουμε πολύ. Κλείνουμε τις  δυο άκρες με οδοντογλυφίδες καλά , αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στην σχάρα περίπου 15-20 λεπτά, αλατοπιπερώνοντας κατά το ψήσιμο.

Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα καλαμάρια στον φούρνο για 1 με 1 ½  ώρα (ανάλογα το μέγεθος) σε ταψί με αρκετό νερό στην βάση και αλουμινόχαρτο επάνω.

 

Previous Κις Λορέν (Quiche Lorraine) Με φρέσκο σολωμό και κολοκυθάκια
Next Γαρίδες με μάνγκο, ραντίτσιο και καυτερή πιπεριά

No Comment

Leave a reply