Κρεατόπιτα


 

Υλικά:

1 πακέτο ζύμη χωριάτικη έτοιμη

1 κιλό μοσχαρι (ποντίκι)

2 πράσα (ψιλοκομμένα)

3 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)

 

3-4  κρεμμύδια φρέσκα  (ψιλοκομμένα)

120 γρ.τσαγιού γάλα

120 γρ.τσαγιού ελαιόλαδο

220 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 αυγά

μαιδανός ψιλοκομμένος

1-2 φύλλα  δάφνης

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βάζουμε το μοσχάρι μαζί με τα φύλλα δάφνης να βράσουν. Κατόπιν το στραγγίζουμε, το κρυώνουμε και το κόβουμε σε χονδρούς κύβους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε  εκεί το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το μίγμα από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, την κεφαλογραβιέρα και τον μαιδανό και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Σε ένα μπώλ φτιάχνουμε ένα μίγμα με ένα αυγό, λίγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο (καλά χτυπημένα).

.Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι στην βάση του και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, αλείφοντας ενδιάμεσα το μίγμα αυγού-γάλακτος που φτιάξαμε.

Προσθέτουμε την γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα.

Κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και τέλος τυλίγουμε τα φύλλα που περίσσεψαν στις άκρες προς τα μέσα.

Όσο μίγμα  (αυγού γάλακτος μας περίσσεψε το προσθέτουμε επάνω στην τελευταία στρώση των φύλλων.

Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170º C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.  

Previous Χάστε τα κιλά των εορτών με… σεξ!
Next Μετσοβίτικη Χορτόπιτα

No Comment

Leave a reply