Τραχανοτυρόπιτα


 

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο  κρούστας παραδοσιακό

130-150γρ τραχανάς βρασμένος και στραγγισμένος

400 γρ. φέτα (μαλακή)

250 – 300 ml γάλα

2  αυγά  χτυπημένα

αλάτι , πιπέρι μαύρο, κόκκινο γλυκό πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

100 γρ.αλεύρι ολικής άλεσης

 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  με μία ξύλινη κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Αλείφουμε την βάση από ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα  και ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την γέμιση του τραχανά και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Τέλος αλείφουμε το επάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και την χαράσσουμε ελαφρά  στο σχήμα που θέλουμε.

Ψήνουμε στους 170º C  για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκινίσει το φύλλο .

 

Previous Μακεδονική πρασόπιτα (φύλλο σφολιάτας)
Next Μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

No Comment

Leave a reply