Kοτόπουλο του κυνηγού


Υλικά 

 

4 μπούτια κοτόπουλου

λίγο αλεύρι

50 γρ. βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4-5 κρεμμύδια ξερά (όχι πολύ μεγάλα)

2-3 σκελίδες σκόρδο

15 τοματίνια, κομμένα στην μέση

χυμός από 4-5 τομάτες

λίγο ελαιόλαδο

8-10 μανιτάρια ολόκληρα.

Λίγο Θυμάρι τριμμένο

1 λίτρο νερό

100 γρ. κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι μαύρο σε κόκκους,

λίγη ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση

 

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια , τα περνάμε από αλεύρι και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις περασμένες τομάτες  αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το θυμάρι, το νερό  και τα μπούτια κοτόπουλου και βράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά . περίπου.

(αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και  σε γάστρα.)

Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά διορθώνουμε το αλατοπίπερο και την ζάχαρη και  προσθέτουμε τα τοματίνια και το βούτυρο.

 

Αν ψήσουμε το φαγητό σε ταψί σκεπάζουμε για 40 λεπτά με αλουμινόχαρτό και ξεσκεπάζουμε  στο τέλος για να πάρει χρώμα το φαγητό.

Previous Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, cheddar και προσούτο
Next Τι σχέση έχει η διατροφή με τις ημικρανίες;

No Comment

Leave a reply