Aυγόφετες


 

Υλικά:

 

8-10 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)

2 αυγά

1-2 κουτ. ζάχαρη ψιλή

λίγο αλάτι

½ βανίλια

300 ml γάλα

 

για το τηγάνισμα:

λίγο ηλιέλαιο

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.(εκτός από το ψωμί)

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει.

Βουτάμε για λίγο τις φέτες στο μίγμα , στραγγίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι (και από τις δύο μεριές).

Αφού τηγανιστούν τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε λίγο σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με ζάχαρη, μέλι, πραλίνα ή φρέσκα φρούτα.

 

Previous Διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος
Next Κέικ με πετιμέζι, βερίκοκα και κανέλλα

No Comment

Leave a reply