Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό καϊμάκι και Μαστίχα Χίου


Για το παγωτό καϊμάκι

με Μαστίχα Χίου

 

Υλικά

400 ml  γάλα φρέσκο

150 γρ.  ζάχαρη

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %

½ κουτ. του γλυκού Μαστίχα  Χίου σε σκόνη.

80 γρ.  ζαχαρούχο γάλα

2 κουτ . του γλυκού σαλέπι σε σκόνη

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί με ένα μίξερ.

Βράζουμε το  γάλα μαζί με την ζάχαρη

και στο τέλος προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,

την Σκόνη Μαστίχας Χίου και το σαλέπι.

Ανακατεύουμε όλα τα  υλικά μαζί και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ.

Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για 8-10 ώρες τουλάχιστον.

Ενδιάμεσα μπορούμε να το ανακατέψουμε και να το ξαναβάλουμε στην κατάψυξη   για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

 

Για το σουφλέ σοκολάτας

 

Υλικά

120 γρ σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

130 γρ  κουβερτούρα

2 αβγά κρόκοι

3 αβγά (ασπράδια)

90 γρ.  ζάχαρη ψιλή

50 γρ βούτυρο

Λίγη βανίλια

Λίγο αλάτι

Βούτυρο για τα μπολάκια.

 

Εκτέλεση

  • Βουτυρώστε 6-8 μπολάκια για σουφλέ.
  • Λιώστε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αποσύρετε από την φωτιά και “χτυπήστε” μέσα τους κρόκους αυγού.
  • Σε ξεχωριστό σκεύος “χτυπήστε” τα ασπράδια με λίγο αλάτι ώσπου αυτά να στέκονται. Συνεχίστε να χτυπάτε ρίχνοντας μέσα και τη ζάχαρη και την βανίλια.
  • Ρίξτε το μισό μίγμα από τα ασπράδια στο μίγμα σοκολάτας, ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα ρίξτε μέσα και  τα υπόλοιπα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Μοιράστε ομοιόμορφα το μίγμα στα μπολάκια και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι  να                                                                                        κάνει μια ελαφρά σκληρή κρούστα

 

Previous Φετουτσίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο και παρμεζάνα
Next Αποτοξίνωση, έχει τελικά νόημα;

No Comment

Leave a reply