Ομελέτα “Xωριάτικη”


 Yλικά:

 

4-5 αυγά

1 πιπεριά πράσινη,ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

100 γρ. φέτα κατσικίσια, σπασμένη

½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες

1 τομάτα, κομμένη σε κυβάκι (η φλούδα μόνο)

80-100 γρ. ημίσκληρο τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη

Μαιδανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα μαγειρικής τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και τον μαιδανό.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει ελαφρά και σωτάρουμε εκεί τις πιπεριές με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το μίγμα αυγών και ψήνουμε για 1-2 λεπτά την ομελέτα από την μια μεριά.

Κατόπιν με την βοήθεια ενός πιάτου “καπακώνουμε” την ομελέτα και την γυρίζουμε ανάποδα, ψήνοντας την και από την άλλη πλευρά.

Σε αυτήν την φάση προσθέτουμε την σπασμένη φέτα και το ημίσκληρο τυρί  καθώς και την τομάτα.

Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

 

 

Χρόνος  εφαρμογής 10 -15 λεπτά

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε παρακαλώ κάντε το share ευχαριστώ πολύ.

Previous Ξινός τραχανάς με μπάτζο τηγανητό και φρέσκια τομάτα
Next Πώς μπορείτε να… «κόψετε» την όρεξή σας

No Comment

Leave a reply