Μεξικάνικο κοτόπουλο με μπέικον και πικάντικη σάλτσα τομάτας.



 Yλικά 

 

8  τορτίγιες

2 φιλέτα κοτόπουλα, κομμένα σε ζαράκι

3 φέτες μπέικον

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

150 γρ. κασέρι ημίσκληρο, σε ζαράκι

λίγο ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

 

για την πικάντικη σάλτσα τομάτας

2 τομέτες κομμένες σε ζαράκι

αλάτι, πιπέρι μαύρο

λίγο tabasco  ή πιπέρι κόκκινο καυτερό(τσίλι καγιέν)

1 κουτ. σούπας balsamico ξύδι

1 κουτ. Γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τις κόκκινες πιπεριές, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε ένα μπολ και κατόπιν προσθέτουμε το ημίσκληρο τυρί ανακατεύοντα με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Απλώνουμε τις  τορτίγιες και γεμίζουμε την μισή μεριά τους με την γέμιση. Τις διπλώνουμε στην μέση και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι (με λίγο λάδι) και από τις 2 μεριές.

Για την σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με άνα κουτάλι της σούπας.

Σερβίρουμε τις τορτίγιες ζεστές με την σάλτσα τομάτας κρύα και πράσινη σαλάτα με υλικά της επιλογής μας.

 

Previous Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο, baby σπανάκι και φρούτα εποχής
Next Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, cheddar και προσούτο

No Comment

Leave a reply