Μελομακάρονα


Υλικά 

1 κιλό αλεύρι μαλακό

400 γρ. σπορέλαιο

200 γρ.  ζάχαρη

200 γρ.  σιμιγδάλι ψιλό

1 κ. γλυκού σόδα

ξύσμα  από 1 λεμόνι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

100 γρ.  χυμός πορτοκαλιού

λίγο κονιάκ

 

για το σιρόπι

150 γρ.  ζάχαρη

80 γρ.  μέλι

150 γρ.  νερό

1 ξύσμα  λεμονιού

1 κουτ. σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα ηλ. μίξερ βάζουμε πρώτα το λάδι  και ξεκινάμε να χτυπάμε ρίχνοντας πρώτα την ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό και το σιμιγδάλι και το κονιάκ.

Στο τέλος συμπληρώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με την σόδα φτιάχνοντας μια εύπλαστη ζύμη.

Μορφοποιούμε τα μελομακάρονα στο σχήμα της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C σε ταψί με κόλλα ψησίματος από κάτω.(περίπου 30-40 λεπτά)

Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό για να “τραβήξουν” καλύτερα.

Από επάνω προσθέτουμε τριμμένα καρύδια πεκάν και σερβίρουμε

 

Previous Κουραμπιέδες
Next Πανσέτα ψητή με μέλι και μουστάρδα

No Comment

Leave a reply