Αρνάκι με μυρωδικά και φρέσκο βούτυρο


Υλικά 

 

1 αρνάκι γάλακτος

2 φρατζόλες μπαγιάτικο ψωμί κομμένες  σε κομματάκια

10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ.  βούτυρο αγελάδος

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Λίγος δυόσμος

Ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση

 

Γέμιση : Βάζουμε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.

Πλένουμε καλά το αρνάκι, βάζουμε την γέμιση στην κοιλιά του και το ράβουμε.

Βουτυρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι από έξω και το βάζουμε στο ταψί.

Το ψήνουμε αρχικά σε μέτριο φούρνο και προς το τέλος σε δυνατό ώστε να ροδοκοκκινήσει (2 ώρες περίπου).

 

 

Previous Αρνάκι με πικάντικο κους κους και ελιές Καλαμών
Next Κρασί-οίνος

No Comment

Leave a reply