Ανεβάστε την διάθεση σας


Μπορεί η οικονομική κρίση να μας ρίχνει τη διάθεση, υπάρχει, όμως, ένας πολύ απλός τρόπος για να νιώσουμε χαρούμενοι … και αυτός δεν είναι άλλος από την επιλογή των σωστών τροφών.
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι τροφές, που εκτός από τη διάθεση κάνουν καλύτερο και το δέρμα μας;
Σολωμός και λευκά ψάρια: Για μεγαλύτερη εγρήγορση και αυτοσυγκέντρωση, τα γεύματα που περιέχουν πρωτεΐνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι καλές επιλογές. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι τροφές μειώνουν την κατάθλιψη.
Γαλοπούλα: Είναι υψηλή σε τρυπτοφάνη (αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης και «ανεβάζει» τη διάθεση) και πρωτεΐνες. Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη είναι το γάλα με χαμήλα λιπαρά, το βοδινό κρέας, το αρνί, χοιρινό κρέας, τα τυριά, οι σπόροι κολοκύθας, τα πουλερικά, τα φιστίκια, τα φασόλια, η ρέγα και τα αυγά.
Αβγό: Περιέχει ψευδάργυρο ο οποίος χαρίζει ενέργεια, ιδανική για τις τσουχτερές χειμωνιάτικες μέρες.
Μπανάνα: Είναι καλή πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων. Τα σάκχαρα, οι απλοί δηλαδή υδατάνθρακες, προσφέρουν αίσθημα ευεξίας, ενώ οι σύνθετοι παρατείνουν τη διάρκειά της, αφού συνεχίζουν να τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με γλυκόζη, προλαμβάνοντας έτσι την απότομη πτώση της διάθεσης.
Μπίρα: Λίγη μπίρα την ημέρα χαρίζει… ευτυχία υποστηρίζουν έρευνες, οδηγώντας σε ευκολότερη κοινωνική ενσωμάτωση. Η βιταμίνη Β που περιέχει φαίνεται μάλλον πως κάνει θαύματα.
Μακαρόνια, ψωμί: O εγκέφαλος συνθέτει ευκολότερα σεροτονίνη (ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση δρώντας ως αντικαταθλιπτικό) όταν η διατροφή βασίζεται σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν, όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά σας εφοδιάζουν με έξτρα ενέργεια και ανεβάζουν τη διάθεση. Προτιμήστε τα ολικής άλεσης προϊόντα.
Μαύρη σοκολάτα: Αντικαταθλιπτική χωρίς αμφιβολία. Η μαύρη σοκολάτα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη, που μεταβολίζεται σε σεροτονίνη (ορμόνη η οποία συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης). Περιέχει, επίσης, σημαντικές ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου, που ενισχύουν την καλή διάθεση.
Ξηροί καρποί: Αποδεικνύονται ως ένα από τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά. Πλούσιοι σε μαγνήσιο, μέταλλο που ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη. Άλλες πηγές: φακές, μαύρα φασόλια, σπαράγγια, σέσκουλα
Καφές: Οι μικρές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή και τις επιδόσεις σας και να ενισχύσει το μεταβολισμό. Μην καταναλώσετε υπερβολικές δόσεις, όμως, αφού μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την ψυχολογία και την ευημερία.

ΠΗΓΗ:omorfamistika.gr

Previous Γαλατόπιτα
Next Οι ρυτίδες σχετίζονται με τα κόκαλα

No Comment

Leave a reply