Δίπλες με άρωμα μαστίχας Χίου


Υλικά

 

Για την ζύμη

700 γρ. αλεύρι

2-3 κουτ. της σούπας λικέρ μαστίχας

3 αυγά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

λίγη κανέλλα

για το σιρόπι

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

50 γρ. μέλι

120 γρ.  νερό

1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

1 φλούδα λεμονιού

 

για το γαρνίρισμα

40 γρ.  καρύδια πεκάν ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε και το λικέρ μαστίχας, χτυπώντας  για λίγο ακόμα.

Σε ένα άλλο σκεύος περνάμε το αλεύρι και το μπέικιν από σίτα.

Ανοίγουμε στο κέντρο μία μικρή λακκούβα με τα χέρια μας και ρίχνουμε εκεί το μίγμα ζάχαρης αυγού, αρχίζοντας  το ζύμωμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρις ότου αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη την οποία και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά περίπου.

Ξαναζυμώνουμε την ζύμη και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες πλάτους 4-5 εκατοστών περίπου φτιάχνοντας με αυτές σχέδια της επιλογής μας , αν θέλουμε.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο λάδι που καίει τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν και έπειτα τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί από τα λάδια τους.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το μέλι, το νερό και το βούτυρο για 5 λεπτά περίπου και αφαιρώντας τους αφρούς με μια τρυπητή κουτάλα.

Όσο βράζει το σιρόπι βουτάμε τις δίπλες για λίγο εκεί και  έπειτα τις αφήνουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί.

Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια πεκάν από επάνω και σερβίρουμε.

 

Previous Χοιρινό ρολό με ανθότυρο, βερύκοκα και κάσιους
Next Τα οφέλη της σίκαλης στην υγεία μας

No Comment

Leave a reply