Χοιρινό ρολό με ανθότυρο, βερύκοκα και κάσιους


Υλικά

 

1 κιλό χοιρινό (λαιμός ή καρέ)

ανοιγμένο για ρολό

 

για την γέμιση

 

250 γρ. βερύκοκα αποξηραμένα

80  γρ       ανθότυρο

ψίχα από2-3 φέτες ψωμιού για τοστ

αλάτι, λευκό πιπέρι

τριμμένη πιπερόριζα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

σουσάμι

7-8 φέτες μπέικον

 

 

για την γαρνιτούρα

 

2-3 κυδώνια καθαρισμένα

και κομμένα στα 8

150 γρ. λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. ζάχαρη

χυμός από μισό λεμόνι

λίγο νερό

40 γρ. κάσιους σπασμένα

λίγη κρέμα γάλακτος

λίγο μαύρο σπασμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό εσωτερικά.

Σε ένα multi αναμιγνύουμε  όλα τα υλικά της γέμισης καλά εκτός από το μπέικον.(ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό)

Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα στο χοιρινό και έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα από επάνω τις φέτες μπέικον.

Τυλίγουμε με προσοχή, φτιάχνοντας ένα ρολό.

Το δένουμε σε 4-5 σημεία αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε  όλα τα υλικά της γαρνιτούρας μαζί και αφού προσθέσουμε και το ρολό , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170º C για 1 ώρα περίπου(για το καρέ).

Σερβίρουμε το ρολό με τα κυδώνια και τα σπασμένα κάσιους από επάνω και συνοδεύουμε  με όσα υγρά περίσσεψαν από το ψήσιμο “δεμένα” με λίγη κρέμα γάλακτος. 

Previous Φιλέτο ελάφι με γλυκοπατάτες και σάλτσα με κρασί Porto
Next Δίπλες με άρωμα μαστίχας Χίου

No Comment

Leave a reply