Φετουτσίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο και παρμεζάνα


Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι

1 μεγάλο μπρόκολο, βρασμένο

2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια

100 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο ψιιλοκομμένο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

μαύρο πιπέρι σπασμένο από μύλο

λίγο αλάτι

λίγο λευκό κρασί ξηρό

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Τα στραγγίζουμε , τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ελαφρά.

(με το μισό βούτυρο)

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε εκεί  τα φιλέτα με το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , αλάτι λίγο πιπέρι και την κρέμα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τα μπρόκολα, τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας κυκλικά το τηγάνι. .

Σερβίρουμε με extra παρμεζάνα στο πιάτο.

 

Previous Κοτόπουλο Cacciatore (ιταλική συνταγή)
Next Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό καϊμάκι και Μαστίχα Χίου

No Comment

Leave a reply