Υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο


 

Υλικά

 

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

80γρ. ελαιόλαδο

100γρ. ζάχαρη

60γρ. αλεύρι

2 αυγά

γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα προσθέτετε στο μιγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακαταύετε απαλά.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 18εκ. Μην το βάλετε σε μεγαλύτερη φόρμα γιατί θα στεγνώσει ενώ σε μικρότερη δεν θα ψηθεί όπως πρέπει.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25-30 λεπτά.

Ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύεται με γιαούρτι ή παγωτό.

Previous Παράγοντας κατάθλιψης το junk food
Next Χάρτης των Γεύσεων 2011

No Comment

Leave a reply