Ξινός τραχανάς με μπάτζο τηγανητό και φρέσκια τομάτα


Υλικά 

 

250 τραχανάς ξινός

1,5  – 2 lt  νερό ή ζωμός κοτόπουλου

150 γρ.  τυρί  μπάτζος σε φέτες

λίγο αλεύρι

3 φρέσκες τομάτες, κομμένες σε ζαράκι (μόνο η φλούδα)

αλάτι, πιπέρι ,

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Αλευρώνουμε ελαφρά τον μπάτζο και τον τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο που καίει. Τον κόβουμε σε ζαράκι και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.Προσθέτουμε τον τραχανά  και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (χαμηλώνουμε  στο μέτριο την φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για  8-10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε καλά.Αποσύρουμε τον τραχανά από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα μοιράζοντας  ίδιες ποσότητες από μπάτζο, φρέσκια τομάτα και ελαιολάδο.

Ο κάθε τραχανάς ανάλογα με το πώς έχει φτιαχτεί (υλικά) μπορεί να έχει διαφορετικό χρόνο βρασμού και να χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Previous Μπατζίνα (παραδοσιακή Θεσσαλική πίτα)
Next Ομελέτα “Xωριάτικη”

No Comment

Leave a reply