Κοτόπουλο Cacciatore (ιταλική συνταγή)


Υλικά

 

4 μπούτια  ή στήθη κοτόπουλου (με κόκκαλο και πέτσα)

Λίγο αλεύρι

1 κουτ. της σούπας τομάτα πελτές (αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό)

3 -4 τομάτες περασμένες από ρεντέ

αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο γλυκό

Λίγη ζάχαρη

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Λίγος φρέσκος βασιλικός

2 κρεμμύδια  ξερά, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου .

Τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα με λάδι που καίει και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Στο  ίδιο σκεύος συμπληρώνουμε λίγο λάδι ακόμη και σωτάρουμε εκεί τις πιπεριές, τα κρεμμύδια,  και τα σκόρδα  προσθέτουμε τις τομάτες και τον πελτέ,  αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, την ζάχαρη και μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου βράζουμε για 1 ώρα περίπου.

Αφαιρούμε τα μπούτια κοτόπουλου και περνάμε όλη την σάλτσα από ένα multi .

Tοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου ομοιόμορφα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με την περασμένη σάλτσα , προσθέτουμε τον βασιλικό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη στους 170º C μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα.

 

Previous Χρησιμοποιείτε αλκοόλ στη μαγειρική;
Next Φετουτσίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο και παρμεζάνα

No Comment

Leave a reply