Γέμιση με συκωτάκια πουλερικών, πληγούρι και φιστίκι Αιγίνης


Υλικά  

 

500 -700 γρ. συκωτάκια πουλερικών

150 γρ.  πληγούρι

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

6-7  φέτες μπέικον

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ ματσάκι μαιδανός, ψιλοκομμένος

2 κουτ. σούπας φιστίκι  Αιγίνης

λίγος ζωμός κότας ή νερό

 

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα συκωτάκια πουλερικών σε ζεστό νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι.

Σε μια  άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπέικον και προσθέτουμε έπειτα τα καθαρισμένα συκωτάκια, σοτάροντας λίγο ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε το πληγούρι και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια ελαφρά βράση (10-15 λεπτά).

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαιδανό, το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.

 

Όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, Mπορούμε πριν γεμίσουμε την γαλοπούλα να ρίξουμε μέσα στην γέμιση λίγο πάγο (ανακατεύοντας) για να μείνει όσο το δυνατό πιο σπυρωτή η γέμιση και μετά το ψήσιμο.

 

Previous Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι, λιαστές ντομάτες και pesto ρόκας
Next Κουραμπιέδες

No Comment

Leave a reply