ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ


Σύμφωνα με νέα έρευνα, μια διατροφή πλούσια τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε γαλακτοκομικά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί το κοιλιακό λίπος. Τη έρευνα χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Καναδά και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού «Journal of Nutrition».

 

 

Οι επιστήμονες συγκρίναν τη διατροφή τριών ομάδων υπέρβαρων γυναικών λίγο πριν από την εμμηνόπαυση : ακολούθησαν χαμηλή, μεσαία και υψηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων σε συνδυασμό με υψηλές ή χαμηλές ποσότητες πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές ακολούθησαν πρόγραμμα γυμναστικής, που περιλάμβανε αερόβια άσκηση πέντε φορές την εβδομάδα και άρση βαρών δύο φορές την εβδομάδα για διάστημα τεσσάρων μηνών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά διαπίστωσαν ότι ενώ οι άλλες ομάδες παρουσίασαν όμοια απώλεια βάρους, η ομάδα που κατανάλωνε υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών είχε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και πόντων σε ολόκληρο το σώμα, ιδιαίτερα μάλιστα στην κοιλιά, που θεωρείται από τις πιο δύσκολες περιοχές.

 

Σε αυτή την ομάδα το 100% του βάρους που χάθηκε ήταν λίπος. Επίσης παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό στην αύξηση μυϊκής μάζας σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες.

 

«Η αύξηση μυϊκής μάζας «αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη σύσταση του σώματος, η οποία συνοδεύεται πάντα και από άλλα οφέλη. Η διατήρηση, ή ακόμα και η αύξηση των μυών είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση του μεταβολισμού και την αποφυγή της επαναπρόσληψης βάρους, που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για πολλούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος», τόνισε η επικεφαλής της έρευνας, Άντρεα Τζος.

 

Επίσης διαπιστώθηκε πως η ίδια ομάδα έχασε δύο φορές περισσότερο λίπος από την κοιλιά, περιοχή εξαιρετικά επικίνδυνη για καρδιαγγειακή νόσο. «Το λίπος στην κοιλιακή χώρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την καρδιαγγειακή και μεταβολική υγεία και, όπως φαίνεται, η αύξηση του ασβεστίου και των πρωτεϊνών στη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην επιπλέον απώλειά του», κατέληξε η κυρία Τζος.

 

ΠΗΓΗ:tovima

Previous ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΠΟΝΙΑ!!!
Next ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

No Comment

Leave a reply