Τα μυστικά της Γαλλικής κουζίνας


 

Μάθημα Μαγειρικής & Cocktail

Τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Excelsior Hotel

 

Η Wine Plus συνεχίζει τη φετινή σεζόν των Μαθημάτων Μαγειρικής με «Τα μυστικά της Γαλλικής κουζίνας» που θα «αποκρυπτογραφηθούν» τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Excelsior.

 

Οδηγός μας ο Χάρης Σακαλής, chef του ξενοδοχείου, με εμπειρία στην κουζίνα πολλών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, θα μας προσανατολίσει στα γευστικά μονοπάτια της σοφιστικέ κουζίνας των γάλλων. Μαζί του θα μελετήσουμε τις κλασικές βάσεις της. Θα διερευνήσουμε τις γεύσεις της ραφινάτης υψηλής γαστρονομίας, αλλά και της ρουστίκ που συναντάμε στα γαλλικά bistrot. Συνταγές που θα μετατρέψουν σε γαστρονομική μυσταγωγία το γιορτινό μας τραπέζι κι άλλες που θα προσθέσουν αισθητικούς στοχασμούς στη γευστική καθημερινότητά μας.

 

Στη συνάντηση θα μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Θα ακολουθήσει cocktail στο Bistrot του ξενοδοχείο, με γαλλικά εδέσματα σε μορφή finger food και ταιριαστά κρασιά που θα μας παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.

 

……………………………………………………………………………………………

 

Η Wine Plus οργανώνει εδώ και 10 χρόνια Μαθήματα Μαγειρικής. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μάγειρες παρακολούθησαν τις συναντήσεις μας, και αρκετοί από αυτούς περισσότερες από μία φορές.

 

Αλλά τι ακριβώς κάνουμε;

Τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus πραγματοποιούνται σε ειδικά επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι chef τους σχεδιάζουν τα μενού, ετοιμάζουν τις συνταγές και πραγματοποιούν τις παρουσιάσεις. Επίσης απαντούν στις ερωτήσεις μας, λύνουν τις απορίες μας και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στην κουζίνα, τη διαρκή διάθεση αναζήτησης του καλύτερου αποτελέσματος, την ευεργετική επίδραση του καλομαγειρεμένου φαγητού και του καλοστρωμένου τραπεζιού στην οικογένεια και τους φίλους μας.

 

Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Στη συνέχεια τα απολαμβάνουμε σε δείπνο ή cocktail με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.

Previous Τυρί ένα πολύπλοκο τρόφιμο
Next ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 40% ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"

No Comment

Leave a reply