ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ


Υλικά

1 κιλό αρνίσιο μπούτι

3-4 σκελίδες σκόρδο

80 -100  γρ. βούτυρο …

χυμός από 2 λεμόνια

λίγο δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Τρόπος εκτέλεσης

Με τα 50-60 γρ.  βούτυρο αλείφουμε περιμετρικά όλο το αρνίσιο μπούτι.

Κάνουμε τομές με το μαχαίρι σε 4-5 σημεία και καρφώνουμε εκεί τις σκελίδες από το σκόρδο.

Το βάζουμε σε ένα ταψί με νερό στην βάση του, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 170 º C , σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να βρέχουμε όσο μπορούμε το κρέας με τα υγρά του, όσο ψήνεται.

Κρατάμε όσα υγρά περίσσεψαν, προσθέτουμε την μουστάρδα, το υπόλοιπο βούτυρο, το δενδρολίβανο, τον χυμό από 2 λεμόνια και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με το αρνάκι.

Μαζί με το αρνάκι μπορείτε να προσθέσετε στο ταψί και να ετοιμάσετε παράλληλα την γαρνιτούρα για το αρνάκι.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης  2 ώρες

Previous Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Next ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

No Comment

Leave a reply