ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ!!!


Την πρώτη θέση παγκοσμίως ως προς την κατανάλωση αλκοόλ καταλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι περίπου 58 εκ. πολίτες χωρών της ΕΕ καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από τις συνιστώμενες που δεν ξεπερνούν τα 20γρ. για τις γυναίκες και 40γρ. για τους άνδρες, ημερησίως. Είκοσι εκ. εξ αυτών καταναλώνουν ποσότητες μάλιστα που αγγίζουν το όριο του επικίνδυνου. Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, φαίνεται ότι κάθε χρόνο περίπου 23 εκ. Eυρωπαίοι εθίζονται στο αλκοόλ.

 

Τα πρωτεία στην ρευστή «πίτα» του αλκοόλ κατέχει η κατανάλωση μπίρας με 43%, ακολουθεί το κρασί με 34% και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά με 23%.

 

Ευρωπαϊκή συμμαχία κατά του αλκοόλ

 

«Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μειώσουν τα επίπεδα της κατανάλωσης του αλκοόλ για να σωθούν ζωές και να περιοριστεί το οικονομικό βάρος προς την κοινωνία», αναφέρει κατηγορηματικά ο καθηγητής και πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γαστρεντερολογίας (UEGF), Ρολφ Χούλτκραντζ.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με την εμφάνιση περίπου 60 διαφορετικών νόσων και παθήσεων. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται σωματικοί τραυματισμοί, γαστρεντερικές και ηπατικές παθήσεις, διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακά νοσήματα, οστικές και μυϊκές παθήσεις, όπως επίσης και η πρόκληση προβλημάτων στην υγεία των εμβρύων.

 

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην Ευρώπη αναμένεται να συζητηθούν από τους επιστήμονες, στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γαστρεντερολογίας (UEGW) που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία.

 

 

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Previous ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΦΕ
Next ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!!!

No Comment

Leave a reply