«Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»


Με αιχμή του δόρατος τα τοπικά προϊόντα του Έβρου, φορείς της Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στην σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, που έχει ως κεντρικό μήνυμα «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Το κίνημα «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», ιδρύθηκε με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας παραγωγής, καταναλώνοντας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες και με απώτερο σκοπό την αλλαγή της καταναλωτικής συνείδησης.

Για την πρωτοβουλία αυτή ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Ζιτάκη Παναγιώτη, δημοτικό Σύμβουλο στο δήμο Αλεξανδρούπολης ο οποίος είναι υπεύθυνος από πλευράς δημοτικής αρχής: «Πρόκειται για ένα κίνημα πολιτών το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα ως μια πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Αθηναίων, κ. Δημήτρη Μπέη. Το συνυπογράφουν άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και των παραγωγικών τάξεων και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό προκειμένου να καταναλώνουμε αυτά τα προϊόντα που παράγουμε στην χώρα μας. Αυτό το κίνημα στόχο έχει επίσης την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και την αύξηση των επενδύσεων». ΄
Επίσης ο κ. Ζιτάκης πρόσθεσε: «Η οικονομική κρίση και το ΔΝΤ μας οδήγησαν να κάνουνε και τώρα αυτό που κάναμε πριν από πολλά χρόνια, να επιστρέψουμε δηλαδή στα παραδοσιακά μας προϊόντα. Στον Έβρο έχουμε γυναικείους συνεταιρισμούς οι οποίοι φτιάχνουν χυλοπίτες, πλιγούρια κ.α. Επίσης έχουμε το τσίπουρο Σουφλίου το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ενώ και στην περιοχή μας παράγουμε και φέτα».
Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Ομοσπονδία Εμπορικών Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Έβρου, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, κ.ά.

Πηγή : agrotypos.gr

 

 

 

 

Previous Απαγορευτικές θερμίδες και δροσερές καλοκαιρινές προτάσεις
Next 20 παραλίες 4 free !(Αττική)

No Comment

Leave a reply