Ιούλιος 2011


Summer in the city”

Που να ξερα ότι τόσα χρόνια μετά, το τραγούδι του Joe Cocker θα ηχούσε στα αυτιά μου πιο επίκαιρο από ποτέ.

Θες γιατί είμαι ακόμη στην πόλη και δεν βούτηξα ούτε μια φορά στις καταγάλανες θάλασσες μας, θες γιατί οι διαδρομές από την μια περιοχή της πόλης στην άλλη γίνονται σε χρόνο μηδέν, είχα ήδη αρχίσει να αρέσκομαι στην πόλη και αν δεν υπήρχε και το πρόβλημα με τα taxi (κλεισίματα δρόμων) θα ήμουνα πιο χαλαρός στα πάνε έλα μου και στην καθημερινότητα της ψιλοάδειας πόλης.

Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα φέτος είναι πιο ξεκάθαρα στο θέμα των διακοπών για πολλούς από εμάς.

Άκουσα αρκετούς φέτος να λένε “δεν πάμε διακοπές γιατί δεν βγαίνουμε” και έκανα μια παράλληλα σκέψη απέναντι στην κρίση που μας ακολουθεί εδώ και καιρό.

Νιώθω ότι με τις μειώσεις μισθών και με όλα τα “κοψίματα” που έχουν να κάνουν με τους μισθούς μας τα πράγματα ξεκαθάρισαν εν μέρει.

Νιώθω ότι υπήρχαν κάποια ταμπού λίγο πιο παλιά που σε έκαναν ίσως να νιώθεις λίγο άβολα να πεις ότι δεν πήγες διακοπές γιατί δεν μπορείς οικονομικά ή ας πούμε ότι χθες έβαλες μόνο 5 ευρώ βενζίνη ίσα ίσα για να πας στην δουλειά και να πληρωθείς την επομένη.

Η κορύφωση της κουβέντας αυτής, είναι σαφώς η χαζή έννοια που ακούει στο όνομα ‘διακοποδάνεια” . Φέτος δεν άκουσα κανέναν να τα διαφημίζει , γιατί άραγε?

(όλα τα χε η Μαριορί…..)

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν ακόμα και αν η μπάλα δυστυχώς παίρνει και αυτούς που δεν φταίνε, και είναι πολλοί αυτοί, μάλλον οι περισσότεροι.

Καινούριες ή αναθεωρημένες προτεραιότητες στον οικογενειακό ή ατομικό προϋπολογισμό και αποφάσεις για έξοδα παντός τύπου που μπορεί κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο καιρό να σε κάνουν να αναθεωρήσεις ξανά και ξανά τον τρόπο που τις ορίζεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε και σαν “αγανακτισμένοι” οφείλουμε από την μια να κάνουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στις αποφάσεις των πολιτικών και από την άλλη καλούμαστε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητας γύρω από τις υπάρχουσες συνθήκες.

Στην πόλη λοιπόν, στο νησί, στο χωριό ή οπουδήποτε αλλού σας βρίσκω ..σας εύχομαι να ξεκουράσετε το μυαλό και το σώμα σας από την κούραση που πιθανά σας ακολουθεί όλο τον χρόνο.

Για όλους εσάς που δεν προβλέπονται διακοπές,

ελπίζω το τραγούδι του Joe Cocker

http://www.youtube.com/watch?v=D9wD4KhQoqA&feature=related

να σας κάνει να χαλαρώσετε και να νιώσετε έστω και για λίγο, όμορφα.

Καλό καλοκαίρι

(όπως και αν ο καθένας μας το εννοεί)

Για το cooknews.gr

Ανδρεάδης Τάσος

Previous Νερό: φάρμακο για θρομβώσεις
Next Τάσος Ανδρεάδης - Research and Development Chef στην εταιρία Provil Α.Ε

No Comment

Leave a reply