Το χωριό του χασίς!


Το Στρυμονοχώρι Σερρών είναι ένα όμορφο και ήσυχο χωριό περίπου 300 κατοίκων, κοντά στο Σιδηρόκαστρο. Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα: είναι γεμάτο με χιλιάδες αυτοφυή δενδρύλλια ινδικής κάνναβης!

Το χωριό διαθέτει τρομερή βλάστηση, μια και την ευνοεί ο ποταμός Στρυμόνας που περνάει από την ευρύτερη περιοχή. Έτσι όταν έλθει η κατάλληλη εποχή η περιοχή μοιάζει να είναι περικυκλωμένη από χασισόδεντρα, καθώς αυτά φυτρώνουν μόνα τους και αναπτύσσονται ανάμεσα σε βάτα, βατομουριές, αλλά και σε καλλιέργειες με τριφύλλι ή καλαμπόκι.

Το γεγονός αυτό, έφερε πρόσφατα σε πολύ δύσκολη θέση έναν από τους κατοίκους του χωριού. «Πράγματι, ανάμεσα στα χιλιάδες αγριόχορτα που φυτρώνουν από μόνα τους στην περιοχή υπάρχουν και πολλά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης», λέει ο δήμαρχος Σιντικής, Απόστολος Καρύδας. «Κάποια από αυτά όμως, έγιναν αιτία να δημιουργήσουν προβλήματα σε έναν 34χρονο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, καθώς συνελήφθη για καλλιέργεια 235 χασισόδεντρων!»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, αναφέρει πως «το χωριό είναι κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα, από 25 πόντους έως 2 μέτρα!».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σιντικής Σιδηροκάστρου, και θείος του 34χρονου αναφέροντας πως ο ανιψιός του έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και μάταια προσπαθούσε να πείσει τους άνδρες της Δίωξης ότι είναι αθώος και ότι το κτήμα δεν του ανήκει καν.

Φύση είναι αυτή, ό,τι θέλει κάνει!

 

Previous Κάλεσε την αστυνομία γιατί της έφεραν λάθος φαγητό
Next Ε.coli και σε κατεψυγμένα μπιφτέκια ?

No Comment

Leave a reply