Το βακτήριο E. Coli “χτύπησε’’ κολυμβητήρια


Το βακτήριο E. coli στα κολυμβητήρια! Δύο κρούσματα ανήγγειλαν από την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας.
Και τα δύο κολυμβητήρια βρίσκονται στην περιοχή Ovcha Kupel, στην βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια.

Και τα δύο αποτελούν ιδιοκτησία υγειονομικού κέντρου – του Εθνικού Νοσοκομείου Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης. Τα κολυμβητήρια έχουν ιαματικά νερά και στα δύο διαπιστώθηκε η ύπαρξη του βακτηρίου E. coli και σταφυλοκόκκου. Η πρόσβαση στα κολυμβητήρια είναι ελεύθερη – τα χρησιμοποιούν όχι μόνο ασθενείς, αλλά και πολίτες. Την ημέρα συχνά τα επισκέπτονται μητέρες με μικρά παιδιά.

Οι επιθεωρητές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για το θανατηφόρο βακτήριο που προκάλεσε την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το βακτήριο είναι ακίνδυνο – το E. coli είναι ένα εντερικό βακτήριο, και μπορεί να προκαλέσει ελαφριές έως βαριές λοιμώξεις, που μπορεί να οδηγήσουν και σε σοβαρές επιπλοκές.
Τα δείγματα που ελήφθησαν και εξετάσθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας – Σόφια, απέδειξαν την ύπαρξη του βακτηρίου E. coli στα δύο κολυμβητήρια. Ο Υπουργός Υγείας όμως επίσης καθησύχασε ότι δεν πρόκειται για την θανατηφόρα αποικία του βακτηρίου.

«Аν κάποιος πάει στην τουαλέτα και ξεχάσει να πλύνει τα χέρια του, θα βρεθούν εκατομμύρια από αυτό το μοντέρνο τον τελευταίο καιρό βακτήριο. Θέλω να πω ότι αυτό το βακτήριο δεν είναι εκείνο που εντοπίσθηκε στη Γερμανία, επομένως ας μην προκαλούμε πανικό».

Τα ιαματικά νερά που χρησιμοποιούν εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας είναι καθαρά, ισχυρίζονται από το Νοσοκομείο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υγειονομικό κέντρο δεν εντοπίζουν επικίνδυνα βακτήρια.

«Πιστέψτε με, τέτοια παρακολούθηση κολυμβητηρίου όπως του δικού μας, δεν έχει γίνει σε ολόκληρη τη χώρα”, διαβεβαίωσε η δρ. Τατιάνα Αγγελόβα, διευθύντρια του Εθνικού Νοσοκομείου Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης.

Οι εξετάσεις της Περιφερειακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Υγείας – Σόφια όμως δείχνουν κάτι άλλο – ότι υπάρχουν επικίνδυνα βακτήρια.

Ύστερα από τα πολλά θανατηφόρα κρούσματα στη Δυτική Ευρώπη από το βακτήριο E. coli η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεκινάει καθαρισμό και απολύμανση του νερού με χλωρίωση. Σύμφωνα με μερικούς ασθενείς όμως, πρόκειται για σαμποτάζ.

Μέσα στα χρόνια για την ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου διεξάγονταν δίκες.
Και από το Νοσοκομείο αποδέχονται ότι υπήρχαν βλέψεις για τον χώρο. Μόλις πριν από δύο χρόνια οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου ανακαινίστηκαν εξολοκλήρου.

Σύμφωνα όμως με την επικεφαλής της διεύθυνσης «Υγειονομικός Έλεγχος» της Περιφερειακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Υγείας – Σόφια Χριστίνα Κολάρσκα, από τα κολυμβητήρια και τις πισίνες της πρωτεύουσας διεξάγεται λήψη και εξέταση δειγμάτων στην αρχή, τη μέση και στο τέλος της περιόδου ενεργού λειτουργίας.

Πηγή:grreporter

 

 

Previous Η καλλιέργεια του ροδιού στην Ελλάδα
Next Του βγήκαν... ξινά τα κεράσια

No Comment

Leave a reply