Επενδύσεις στην κρουαζιέρα..


Η ROYAL CARIBBEAN αλλά και η MSC, δύο από τουςµεγαλύτερους οµίλους κρουαζιέρας στον κόσµο, εκδήλωσαν χθες ενδιαφέρον για συµµετοχή στο επενδυτικό πρόγραµµα που πραγµατοποιεί ο ΟΛΠ στο τέρµιναλ των κρουαζιερόπλοιων.

Πρόκειται για ένα πρόγραµµααµούθ, ο συνολικός προϋπολογισµός του οποίου ανέρχεται στα 500 εκατ.ευρώ και προβλέπει, µεταξύ άλλων, την επέκταση του λιµένα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια µε έξι νέες θέσεις πρόσδεσης πλοίων νέας γενιάς, την υποθαλάσσια οδική διασύνδεση των ακτών του λιµένα, την Πολιτιστική Ακτή, τηνκατασκευή Monorail, την κατασκευή Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, τη µετατροπή της «Παγόδας»σε ξενοδοχείο 5 αστέρων καιτη δηµιουργία και τον εκσυγχρονισµό δύο νέων Σταθµών Υποδοχής Επιβατών.

Οπως εκτιµά η διοίκηση του ΟΛΠ, µε την υλοποίηση των έργων αυτώναναβαθµίζεται σηµαντικάτο πακέτο των υποδοµών που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση στο λιµάνι του Πειραιά περισσότερων και µεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του ΟΛΠ ΓιώργοςΑνωµερίτης συναντήθηκε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Posidonia Sea Tourism Forum, στα γραφεία του ΟΛΠ µε στελέχη των µεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας, τα οποία κατέστησαν σαφές ότι οι εταιρείες τους είναι διατεθειµένες να συµµετάσχουν µε δικά τους κεφάλαια στην κατασκευή και εκµετάλλευση όλων των έργων που σχετίζονται µε την κρουαζιέρα.

Ο κ. Ανωµερίτης είπεότι ο ΟΛΠ είναι έτοιµος για συνυπογραφή συµβάσεων παραχώρησης για νέαέργα και επενδύσεις αιχµής, και επισήµανε ότι µέσω θυγατρικής εταιρείας του θα αναλάβει τον συντονισµό έργων και την παροχή τεχνογνωσίας σε όλα τα περιφερειακά λιµάνια της χώρας.

Αναφερόµενος στην τιµολογιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΟΛΠτου οποίου η τιµολόγηση παραµένει στο 60% του κόστους όλων των λοιπών λιµανιών της Μεσογείουείπε ότι από το 2013 θα µεταβάλλει τις τιµές του ανά δύο χρόνια µε αύξηση ίση µε το ποσοστό του ?ΤΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Previous Η επιστροφή των φελλών !
Next Η καλλιέργεια του ροδιού στην Ελλάδα

No Comment

Leave a reply