Υστερα από… μακρά περίοδο κρίσης, το παραδοσιακό μέσο ολοκλήρωσης μιας εμφιάλωσης, ο φελλός, ξανακερδίζει τη θέση του στην κορυφή του μπουκαλιού.
Εξπέρ της βιομηχανίας του κρασιού που συναντώνται αυτή την εβδομάδα στην Vinexpo, τη μεγαλύτερη έκθεση γύρω από το κρασί παγκοσμίως (διοργανώνεται βεβαίως στο Μπορντώ) είναι πεπεισμένοι ότι ο φελλός ήρθε ξανά για να μείνει.
Το 70% των οινοπαραγωγών επιλέγουν πλέον τον φελλό και όχι βιδωτά καπάκια ή άλλα πλαστικά υλικά για τα προϊόντα τους και η πιθανότερη εξήγηση για την εντυπωσιακή αυτή επιστροφή –αν και δεν τη συμμερίζονται όλοι– είναι ότι το μεταλλικό καπάκι προσδίδει το κρασί με μία αίσθηση «φθήνειας» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ταπεινός φελλός υποδεικνύει, αναγκαστικά, ποιότητα.
Πηγή: Guardian
No Comment