Εθελοντικός καθαρισμός στις ακτές Μεσσολογίου


 

 

 

 «Καθαρίζουμε τις ακτές μας, καθαρίζουμε την πόλη» είναι το σύνθημα της εθελοντικής δράσης που οργανώνει ο Δήμος Μεσολογγίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής πρωτοβουλίας από το δίκτυο «Μεσόγειος SOS». Το κάλεσμα του δήμου αναφέρει:

Ο Δήμος Μεσολογγίου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, οργανώνουν δράσεις Εθελοντικών Καθαρισμών Παράκτιων Περιοχών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Πιστεύουμε ότι οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς δίνουν τη δυνατότητα συσπείρωσης ενηλίκων και παιδιών, πολιτών και αρχών γύρω από στόχους που αφορούν στην ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη, το κοινό όφελος.
Κάτω από αυτό το πρίσμα σας καλούμε να πλαισιώσετε τις δράσεις, που οργανώνονται κατά περιοχή, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Σάββατο 4/6/2011 καθαρισμός Λούρου – Ευηνοχωρίου – Άη Γιώργη
Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες, Ευηνοχωρίου και Νεοχωρίου (Λούρος), Κατοχής (Διώνη).

Ώρα συνάντησης 09:30 π.μ. και τόπος Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, Πλατεία Νεοχωρίου και Πλατεία Κατοχής.
Κυριακή 5/6/2011 καθαρισμός ακτών Μεσολογγίου (Τουρλίδα) και Αιτωλικού (Αστροβίτσα) και πόλης.

Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες Μεσολογγίου (Τουρλίδα) και Αιτωλικού (Αστροβίτσα), Σταμνά (Μπάνια Σταμνάς)

Ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. και τόπος συνάντησης το Βυρώνειο στο Μεσολογγίου, στη δυτική γέφυρα Αιτωλικού, Μπάνια Σταμνάς, παραλία Αστροβίτσας

Κυριακή 5/6/2011, ώρα 12:00 μ.μ. εκδήλωση ολοκλήρωσης δράσεων στο λιμάνι Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η εθελοντική ομάδα δυτών θα προχωρήσει σε καθαρισμό του βυθού και τέλος θα απονεμηθούν διπλώματα στους εθελοντές που μετείχαν στις διάφορες δράσεις.

 

Πηγή : zougla.gr

 

 

Previous Ιούνιος 2011
Next Όταν η μαγειρική γίνεται παιχνίδι

No Comment

Leave a reply