O κατήφορος ενός επιτυχημένου chef


Ο Τζέφρι Ζακαριάν είναι µεγάλο αστέρι της κουζίνας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

 

Συµµετέχει σε τέσσερις τηλεοπτικές εκποµπές µε θέµα το φαγητό. Εχει ανοίξει πολλά εστιατόρια, τρία εκ των οποίων έχουν λάβει αστέρι από τους «New York Times».

 

Ενοικιάζει σπίτι αξίας 3 εκατ. δολαρίων. Με δυο λόγια, ο σεφ τα πήγαινε κάτι παραπάνω απόκαλά στα επαγγελµατικά του. Κι όµως δήλωσε χρεοκοπία. Η κίνηση εξέπληξε τους αδαείς, όµως φαίνεται να εξηγεί πολλά για όσους γνωρίζουν τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες είναι µπλεγµένος.

Από τους 179 πιστωτές του οι 152 είναι πρώην µάγειροι στο εστιατόριο «County», το οποίο είχε ανοίξει µε τους κυρίους Μπλοκ και Λαξ και έκλεισε το 2008.

 

 

Ολοι αυτοί οι πρώην εργαζόµενοι του έκαναν οµαδική αγωγή και του ζητούν 1 εκατ. δολάρια για δεδουλευµένα και 250.000 δολάρια για ηθική βλάβη.

]

Ο λόγος;

Τους συµπεριφερόταν υποτιµητικά παραβιάζοντας πολλούς εργατικούς

νόµους και κυρίως δεν πλήρωνε υπερωρίες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο πλευρό τους βρίσκονται και οι δύο πρώην συνέταιροι του Ζακαριάν oι οποίοι τον κατηγορούν ότι έκοψε µισθό 70.000 δολαρίων τον χρόνο στη γυναίκα του, πως έδινε περίπου το 10% των εσόδων του «County» σε δωρεάν γεύµατα σε φίλους και συγγενείς του και χρέωνε στην πιστωτική κάρτα της εταιρείας χιλιάδες δολάρια για έξοδα που δεν είχαν καµία σχέση µε το εστιατόριο.

Πηγή : tanea.gr

Previous Αφιερωμένο στον “καλό μας άνθρωπο”...
Next Γαλακτομικά ανθρώπινης προέλευσης!

No Comment

Leave a reply